Белата светлина во Париз – Тереза Ревај

Белата светлина во Париз – Тереза Ревај

363.00 ден

Автор: Тереза Ревај
Издавач: Матица Македонска
Јазик: Македонски
Година: 2012
Бр. на страни: 520
Димензии: 21 cm
Корица: мека
Шифра: 4-004089 Категорија:

Опис

Откако ги губи родителите, младата Русинка, Ксенија бега од болшевиците и од Санкт Петербург се преселува во Париз, каде што се соочува со трагедијата и осаменоста на живот во прогонство. но Ксенија е решена да не се предаде и затоа наоѓа работа: се вработува како модел кај еден француски дизајнер кој е маѓепсан од нејзината единствена,впечатлива убавина. На тој начин, таа го запознава талентираниот фотограф, привлечниот Германец, Макс фон Пасау, и со него почнува страствена романса, а нејзиниот живот никогаш повеќе нема да биде истиот.Сепак, Ксенија не сака до крај да и се предаде на таа љубов, од страв дека со неа ќе ги загуби својата слобода и независност. Историјата, исто така, прави заговор за да ги раздели љубовниците, ставајќи ги пред драматични избори. Ќе ги преживее ли нивната љубов темнината и неизвесноста на тие немилосрдни времиња?

 

 

    • Доставата во Струмица се извршува во рок од 1 час, а низ Македонија во рок од 2 до 5 работни дена.
    • Струмица: Бесплатна достава за нарачки над 1000 денари, за нарачки под 1000 денари се наплаќа фиксен надоместок за достава во износ од 50 денари.
    • Цела Македонија: Бесплатна достава за нарачки над 2500 денари, за нарачки под 2500 денари се наплаќа фиксен надоместок за достава во износ од 150 денари.
    • Струмица: Доставата се врши од 09 до 19ч.
    • Цела Македонија: Доставата се врши од 09 до 16ч.