Клучот на Сара – Татијана Де Росанај

Опис

Сара, десетгодишна Еврејка е брутално упасена од француската полиција, заедно со нејзината мајка и татко.

Очајна да го заштити својот четиригодишен брат го заклучува во шкаф, со надеж да се врати по него во текот на денот.

Париз, 2002 година

Џулија, американска новинарка, по повод 60 годишнина од постоењето на „Вел ‘д’ Хив“, добива задача да напише статија за конвојот кој одведе илјадници еврејски мажи, жени и деца во логори, директно до последната станица – смртта.

Беа потребни многу солзи да се измие црнината од минатото на Франција, и гравирани фаќели да ја осветлат темната патека на иднината.

Емотивно интезивен роман, кој ја открива вината што ја носат долго закопаните тајни и штетата што може да ја предизвика вистината кога конечно ќе се разоткрие.

 

 

    • Доставата во Струмица се извршува во рок од 1 час, а низ Македонија во рок од 2 до 5 работни дена.
    • Струмица: Бесплатна достава за нарачки над 1000 денари, за нарачки под 1000 денари се наплаќа фиксен надоместок за достава во износ од 50 денари.
    • Цела Македонија: Бесплатна достава за нарачки над 2500 денари, за нарачки под 2500 денари се наплаќа фиксен надоместок за достава во износ од 150 денари.
    • Струмица: Доставата се врши од 09 до 19ч.
    • Цела Македонија: Доставата се врши од 09 до 16ч.