Куќата на гласовите – Донато Каризи

Куќата на гласовите – Донато Каризи

390.00 ден

Автор: Донато Каризи
Издавач: Матица Македонска
Јазик: Македонски
Година: 2020
Оригинален наслов: La casa delle voci
Бр. на страни: 297
Димензии: 21 см
Шифра: 4-008418 Категории: ,

Опис

Пјетро Гербер не е обичен психолог. Специјалист е за хипноза, а сите негови пациенти имаат нешто заедничко: тие се деца. Тие често поседуваат важни информации, закопани длабоково нивната меморија, детали што полицијата и судиите можат да ги искористат во истрагите. Пјетро е најдобриот во цела Фиренца, каде е познат како „ заспивачот на деца“. Но, при повик од другата страна на светот, од колешка од Австралија која му препорачува пациент, Пјетро реагира збунето и со недоверба. Хана хол не е дете , туку возрасна личност. Таа е прогонувана од сеќавање од детството, кое можеби не е реално. За да се открие дали тој фрагментод сеќавањето е вистинит и ли е илузија, Гербер мора да ѝ помогне да го изнесе на виделина девојчето кое се‘ уште е во неа. Девојчето со многу имиња, кое заедно со своето семејство живеело на магично место, во „ куќата на гласовите “. Десетгодишното девојче кое било сведок на убиство. Или можеби не било само сведок…

 

 

    • Доставата во Струмица се извршува во рок од 1 час, а низ Македонија во рок од 2 до 5 работни дена.
    • Струмица: Бесплатна достава за нарачки над 1000 денари, за нарачки под 1000 денари се наплаќа фиксен надоместок за достава во износ од 50 денари.
    • Цела Македонија: Бесплатна достава за нарачки над 2500 денари, за нарачки под 2500 денари се наплаќа фиксен надоместок за достава во износ од 150 денари.
    • Струмица: Доставата се врши од 09 до 19ч.
    • Цела Македонија: Доставата се врши од 09 до 16ч.