Работите што не можеме да ги кажеме – Кели Ример

Работите што не можеме да ги кажеме – Кели Ример

440.00 ден

Шифра: 4-008450 Категорија:

Опис

Во 1942 година за време на Втората Светска војна, во Полска, Томаш ја запроси Алина. Од тогаш таа го мереше времето до секое следно видување. Но, откако нацистите го окупираа местото, тие наоѓаа нови длабочини на суровост; неа ѝ преостана само да го мери просторот помеѓу очајот и надежта за животот на нејзиниот сакан – Томаш.

Во 2019 година, Алис – внука на Алина, целосно и се промени животот кога на нејзиниот син му е дијагностициран – Аутизам. Таа прави сѐ за да го зачува својот брак.

Но, кога нејзината баба е хоспитализирана; скриена кутија со тајни – открива излитена фотографија, мал кожен чевел и писмо, кое води директно во Полска, во потрага по минатото кои го носеа како багаж, нејзините претци.

Ткаенината на нивните животи полека се раздвојува; откривајќи една вистина, којa беше тешко да се каже, и една голема љубов – која го параше срцето и повторно го шиеше.

 

 

    • Доставата во Струмица се извршува во рок од 1 час, а низ Македонија во рок од 2 до 5 работни дена.
    • Струмица: Бесплатна достава за нарачки над 1000 денари, за нарачки под 1000 денари се наплаќа фиксен надоместок за достава во износ од 50 денари.
    • Цела Македонија: Бесплатна достава за нарачки над 2500 денари, за нарачки под 2500 денари се наплаќа фиксен надоместок за достава во износ од 150 денари.
    • Струмица: Доставата се врши од 09 до 19ч.
    • Цела Македонија: Доставата се врши од 09 до 16ч.