Смртоносна терапија – Зигмунт Милошевски

Смртоносна терапија – Зигмунт Милошевски

375.00 ден

Автор: Зигмунт Милошевски
Издавач: Антолог
Јазик: Македонски
Година: 2018
Оригинален наслов: Uwikłanie
Бр. на страни: 304
Димензии: 13×20
Корица: тврда
Шифра: 4-003747 Категорија:

Опис

Во еден манастир во Варшава се одржува групна психотерапија преку нов метод на лекување, кој предвидува поделба на улоги меѓу пациентите. По една од сеансите, Хенрик Телак е пронајден брутално убиен со нож во окото. Случајот му е доделен на државниот обвинител Теодор Шацки, кој се бори со средовечна криза. Навлегувајќи сè подлабоко во случајот на несекојдневното убиство, открива дополнителни слоеви на застрашувачка моќ во езотеричните терапевтски методи. Шацки застанува против „црвената пајажина“, која ќе го одведе до поранешно убиство од времето на комунизмот. Но зошто одеднаш и Тајната полиција се интересира за случајот? Откривајќи ги деловите од сложувалката, Теодор сфаќа дека можеби е подобро да не продолжува понатаму. За неговата лична сигурност. Истоимениот филм е снимен според овој роман. „Исклучителна кримиприказна. Во полската литература се лансира вистински мајстор.“ Јежи Пилх

 

 

    • Доставата во Струмица се извршува во рок од 1 час, а низ Македонија во рок од 2 до 5 работни дена.
    • Струмица: Бесплатна достава за нарачки над 1000 денари, за нарачки под 1000 денари се наплаќа фиксен надоместок за достава во износ од 50 денари.
    • Цела Македонија: Бесплатна достава за нарачки над 2500 денари, за нарачки под 2500 денари се наплаќа фиксен надоместок за достава во износ од 150 денари.
    • Струмица: Доставата се врши од 09 до 19ч.
    • Цела Македонија: Доставата се врши од 09 до 16ч.